Categories
Uncategorized

Engelsk blogg – The Cosmic Diviner

Jag har sedan en tid också haft en engelskspråkig blogg, som jag dock har legat lågt med, då jag inte har ansett mig ha tid med två bloggar. Nu – när jag kanske har mindre tid än någonsin – väljer jag att promota den lite mera. Jag har fyra inlägg på den, ingen har kommenterat på den ännu. Vem ska bli den förste?

http://cosmicdiviner.wordpress.com/

4 replies on “Engelsk blogg – The Cosmic Diviner”

Man kanske kan bli förlåten. Men det är svårt.

Jag vill bara se. Bli. Man kan få men det finns mörker man försöker visa som inte är vad det verkar men..

Hej B
Kul att höra från dig igen.
Bra kommentarer. Hur kommer det sig egentligen att alla, på något vis, mer eller mindre, sitter fast i något som kallas GUILT? (det engelska ordet är mer heltäckande än det svenska)

Hur kommer det sig att det det finns något som man måste söka förlåtelse för? Vad har vi gjort? Vad är det vi vet, innerst inne?

Och vad har jag att säga till dig om GUILT? Om förlåtelse?

En insikt har jag fått. Om det nu finns en Gud, så är han inte den som belägger oss med GUILT. Det gör vi själva.
Om vi antar att det det existerar något som kallas antikrist, så använder denna kraft GUILT för att snärja oss. Antikrist lever på att vi inte tror att vi är VÄRDIGA (med antikrist menar jag den kollektiva falska identifikationen).

Förlåtelse? Det handlar bara om att SE, så är du förlåten. Det handlar om att se dig själv. Det handlar om att släppa falska identifikationer. När du gör detta, inträffar “förlåtelse”.
Jag har en historia med GUILT bakom mig, så jag vet vad det kan göra med en människa. Jag lämnade en sekt (scientologi), och kan nu konstatera att kanske 20 år (och troligen mycket mer än så) av mitt liv hamnade i skugga pga nåt slags GUILT. Jag visste något som jag borde ha stått för. Men jag fegade ur. Och det fanns inget kriterium som kunde rättfärdiga mig. Och det är just det som gör sekter så farliga: det finns inget kriterium, lika “starkt” som sektens, som man kan godta.

Och annars, på ett mera allmängiltigt plan: Väljer man att bryta mot detta ignorans-mönster, som vi annars lever i, för att se något annat, så har man för all framtid lämnat en skenbar trygghet. Och då ser man GUILT! Vad är det jag har gjort? Och har man en gång sett detta GUILT, finns igen återvändo (fast jag försökte ändå vända tillbaka!!)
Men det viktiga är vad du gör nu! Döm inte dig själv! Se i stället dig själv. Vi är kapabla att förlåta oss själva! Men vi måste bara veta vad vi är. Gud “finns” inte, Gud ÄR. Och du kan uppnå högre nivåer av “ÄR-het”. Du kommer aldrig att se Gud. Du kommer alltmer att VARA Gud.
Om du vill.
Om du känner dig värdig.
Men det är inte Gud som stoppar dig. Det är Du.

Det slog mig också att jag kanske måste klargöra en sak, ang min engelska blogg: Jag ämnar INTE lämna den svenska Perra J-bloggen, för att “go international”.

Absolut inte.

Perra J:s svenska blogg kommer att pågå som förut (och kommer att vara min huvudsakliga blogg); jag filar på mitt nästa inlägg, som kommer att handla om Peter Dziuban, och om E.F Schumacher (eller… “handla om”, det får vi se, men de här gubbarna kommer iaf att omnämnas… och sedan får vi se vad det kommer att handla om… 🙂 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *