Categories
Uncategorized

Flum eller vetenskap?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=lA6qtAZjT5E&feature=player_embedded]

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om detta. Jag hittade det på nätet igår, och bara gapade som ett fån (jag är en rätt luttrad surfare vid det här laget, så det behövs en del för att framkalla en sådan reaktion…). Jag kan alltså inte undanhålla er det här, trots att detta får anses nalkas flumgränsen (men man vet aldrig) . Vad det är? Tja..

 Jag säger följande utan att veta riktigt vad jag talar om: Någon vetenskapsman och hans kvinnliga sällskap (de ser definitivt ut att vara hämtade ur stamklientelet från något av Majornas sunkhak) har kommit på att man medelst ljudfrekvenser kan påverka sammansättningen hos oljepartiklar i vattnet så att de disintegreras, och därigenom ”heala” BP-oljekatastrof-området.

Naturligtvis är det bevisat att det fungerar. Men det ser – med tanke på katastrofens omfattning – ut att behövas lite mera…. öh, watt…

Här är en länk till om detta:

http://pesn.com/2010/11/06/9501720_Colbern_confirms_Hutchison_frequency_generator_effects/

2 replies on “Flum eller vetenskap?”

Så häftigt…men jag håller med, deras trovärdighet sjunker lite med deras pundighet. Men det är så klart en fördom som den här världen har gett oss. Så bort med de glasögonen och låt oss se vad de faktiskt kan göra. Det verkar hoppfullt om det går att genomföra. Tack för klippet. Jag ska även kolla den andra länken.
Jennyli

Hej Jennyli
Det jag sa ang deras “pundighet” var en brandfackla, för att få igång en eventuell debatt om vetenskap och vad vi förväntar oss av dess utövare. Jag är väldigt medveten om att att man inte bör döma folk efter deras yttre.

Det finns falsk vetenskap som döljer sig bakom auktoritet, vilken är minutiös i sina ansträngningar att åstadkomma en klanderfri presentation och att “följa praxis”, medan alltsammans i grunden vilar på doktriner som ALDRIG ifrågasätts.

Men när vetenskap skildras som i den här videon tappar vi respekten, därför att de alldeles tydligt saknar den auktoritet som utmärker vår sinnebild av “riktig” vetenskap. De är lätta att slå ner på, därför att de ger inte tillbaka. Men det har nästan alltid varit excentriker och “flummare” med idéer som vänder allt huvudstupa, som har fört utvecklingen framåt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *