Categories
Uncategorized

Den Fria Viljan

Jag hörde precis något på nyheterna i TV4, om arbetsgivare som hotar att  omplacera anställda som inte vill ta vaccinet mot svininfluensan.

Samtidigt har jag hört från officiellt håll att vaccinationen är helt frivillig, i beaktandet av den kontroversiella naturen såväl i  hanteringen av detta vaccin som svininfluensan i sig, ryktena om att det i själva verket är vaccinet som är farligt och inte influensan, att vaccinet innehåller skadliga ämnen såsom kvicksilver osv. En rad läkare och vetenskapsmän världen över har trätt fram och varnat för vaccinet, sagt att de definitivt inte skulle ge det åt sina barn. Vaccinet – som också är väldigt otestat – är framställt av en ökänd läkemedelsjätte som sätter profiten före alla andra hänsyn. Det kan lika gärna vara samma jätte som framställde själva viruset! Det här är pengar för dem, och för bankerna, och det drar igång de ekonomiska hjulen. Alla enskilda som har framträtt och varnat, har gjort det i tanken att vi har ett val.
Vilket också hävdas officiellt.

Samtidigt har någon uppenbarligen tänkt sig att ALLA MÅSTE ta vaccinet. Det löser man genom att låta arbetsgivarna ombesörja vaccinationen – under hot om repressalier?
Det är tydligt att det existerar en central makt som kan ge direktiv åt alla arbetsgivare världen över hur de ska hantera sina anställda? Jag sätter frågetecken här så länge, för vi måste trots allt se till det faktum att det här överhuvudtaget kom upp i nyheterna. I officiella media.

Om vi beaktar det icke-officiella mediet Internet, så märker vi att här råder fri vilja – på gott och ont.
Här finns mycket desinformation, här finns också mycket som av någon anledning ”tystas ner” i officiella media. Man kan fara illa på Internet, av de lögner som florerar. Samtidigt kan ALLA skriva här, och direkt komma ut med det! Sanningen har fritt fram, såväl som lögnen. Vilken uppfattning som helst kan finna stöd och ”bevis” på Internet. Många använder Internet för att snabbt skaffa sig en åsikt om något. Internet har blivit ett slags global elektronisk bank för det kollektiva medvetandet.

Visst finns det mycket skit här! Pornografi av alla de slag t ex, lätt åtkomligt för alla. Men så länge det finns kommersiella intressen i det är det nästan lönlöst att protestera mot det. Och i det här läget är det återigen de som har ”ansvaret” – men ingen makt – som klagar (se förra inlägget).

Vad sker då, om de som inte tar ansvar – men som har makt – klagar?
Hur var det George W Bush sa: ”De som inte är för oss nu, är emot oss”?

Jag lägger märke till den klyfta som uppstår mellan officiella media och icke-officiella. Och jag lägger märke till den breda allmänhetens tilltro till, och försvar av – den fria viljan. Vi tar den för given.

Det blir alltmer uppenbart för den breda allmänheten vilken typ av information som ges av officiella media (alltså nyheter och debatter i TV och tidningar, som har en censur) – och av Internet.
Det är väldigt stor skillnad. Man kan verkligen se vad som inte sägs, och det uppstår en fråga: Vem bestämmer detta?
Samtidigt är den breda allmänheten den verkliga makthavaren! Om inte allmänheten är med, så går det inte att få igenom någonting.

Man kan tänka sig att det finns en ”nervositet”.

Kan vi se detta scenario: Det blåser nu upp till folkstorm omkring vaccinationerna, och då nu arbetsgivarna är med i det här och hotar med åtgärder mot ”olydnad”, kommer debatter att blossa upp världen över – i officiella media, och där opinionen från början kommer att ligga där makten ligger.
Där kommer också folks ilska mot desinformationen på Internet att komma fram, och kanske (och troligen) medvetet framhållas framför ilskan mot makthavare.
Det arrangeras ett kollektivt ramaskri mot Internet; ”Nu fan får nån ta tag i det här, och rensa upp bland de här ryktesspridarna som skapar oro!”.  Man använder TV:s välkända kraft som opinionsbildare.

Och det finns villiga hantlangare, redo att ”rensa upp”. De behöver bara lite mera ”medhåll”. Så går det fortare…
Det här banar väg för FRA. Och det globala övervakningsnät som håller på att byggas (eller byggas ut) – Echelon – vars slutmål inte är något annat än totalövervakning av Internet, där allt som skrivs och läggs ut på nätet görs spårbart. Troligen är det inte “snusket” som man nu kommer åt. Troligare är att det är obehagliga sanningar som vi inte borde veta. Det talas om ”Total Information Awareness”
För vem?
Och vad sker med den fria viljan?

http://www.naturalnews.com/027222_swine_flu_flu_vaccine_swine_flu_vaccine.html

Anders Widén skriver också mycket om det här… se “bloggrollen”

12 replies on “Den Fria Viljan”

Ja detta är vad otrohet handlar om på riktigt. Vetenskapens tid är snart förbi och kunskapen om livet får snart helt nya dimensioner. Vem bestämmer premisserna för vad som är sant och inte sant i vetenskapens anda. Ekonomiska intressen styr de vetenskapliga sanningarna, hur ska vi då kunna tro på dem. Vad kan man då tro på? Det är inte så mycket frågan om att tro på något som att tro. Det handlar om att tro. Det som människan nu står inför är en stor prövning, när det gäller pandemi och vaccination. Det stora frågan är VEM och VAD ska man tro PÅ? Detta är något som jag själv har brottats med hela tiden. Det enda jag kan komma fram till är att det är ett val mellan pest och kolera. Det ena valet är inte bättre än det andra. Hur jag än väljer så är jag i händerna på de som bestämmer. Pandemi och vaccin är kanske skapade båda för att lära oss se med rädslans ögon. Vem bär ansvaret om det blir fel. Det gör vi själva därför att vi som du säger Perra ju har en fri vilja och enligt ekonomins krafter får vi skylla oss själva. Tar vi vaccinet och vi blir sjuka av det är det vårt eget val, låter vi bli och blir sjuka av det är det också vårt eget val.

Då undrar jag hur sjutton ska man göra. Det går ju inte att dra ut på att göra det där valet. Vi måste göra ett val, vi har inget annat val. Detta enda vet vi, att vi måste göra ett val. Väljer vi att inte ta sprutan är det också ett val som kan få konsekvenser som vi sedan får skylla oss själva för. Det mest rätta vore ju att inte vara rädd varken för sprutan eller influensan men det mest vanliga är nog att vara rädd både för sprutan och för influensan. Ingen kommer någonsin att kunna säga vad som är bäst det enda vi har att göra nu är att lyssna på vårt hjärta och då kommer vi till det som jag började med. Detta är tro och inte otrohet. Vetenskapens otrohet mot oss frigör oss från vetenskapen. Vi tar ut skillsmässa och går vår egen väg. Vetenskap i all sin ära men den kommer aldrig, ärligt talat att frigöras från ekonomin. Otroheten är i ett slag vägen ut för oss. Vi blir fria därför att vetenskapen ställer oss mot väggen och tvingar oss till ett omöjligt val.

Denna känsla har jag haft hela tiden och jag vet fortfarande inte vad jag ska välja och när man har egna barn blir det ännu svårare. Tack för ordet och tack för ett superviktigt inlägg. Det där med kontrollen över oss som du kommer in på är så skrämmande att jag inte ens vill tänka på det. Vi tror att vi använder vår fria vilja men det gör vi inte. Vi lär oss att uppfylla makthavarnas vilja. Därför talar jag inte om det utan jag lyssnar till mitt hjärta och lovar mig själv att vara viss om att livskraften leder mig rätt.

Jennyli

Tack Jennyli! Länge sedan du tittade in…

Jag vill i detta inlägg inte tala om för folk hur de ska göra med vaccinet. Det måste var och en själv bestämma. Jag skulle inte ha skrivit något inlägg alls om svininfluensan, om det inte vore för det här jag hörde, om arbetsgivarna som agerar påtryckare…

Däremot ser jag en möjlig framtid där en central makthavare faktiskt kan tvinga oss, och helt köra över respektive lands egna lagar. Och denna automatiska tendens, från dessa länders regeringar, att göra som de säger. Denna automatiska lydnad är otroligt påtaglig…

Ja det var ett tag sedan 🙂 Jag har inte varit så aktiv eftersom jag pluggar men de sista dagarna har jag haft lite tid och fått mig ett ryck.
Nu sa de ju också på tv att det inte är många länder i europa som har valt att låta vaccinera hela befolkningen. Varför gör Sverige det, kan man undra? En del vaccinerar bara riskgrupper och en del inte alls. Är det vi som överdriver eller har Sverige störst kontrollbehov.
Jag hörde också det här med arbetsgivarna och det är som du säger ett kraftigt påtryckningsmedel, för vem vill bli av med jobbet eller bli förflyttad. Kanske gynnar det någon enstaka individ men inte i det stora hela. Staten förflyttar återigen ansvaret bort från sig själva, och står med ryggen fri, precis som bolaget som tar fram vaccinet.
Jennyli

Mja, det var nog jag som “bredde på lite”, den här gången…:-)
Men att det pågår skumma saker vad gäller pandemier och deras vacciner, är helt klart…
Och den fria viljan måste vi slåss för.

Ja men vad innebär det att slåss, att INTE vaccineras, eller? Då visar jag ju att jag har min egen vilja och behöver inte rätta mig in i ledet. Det är så svårt det här eftersom influensan inte är så rolig att få. Om min son blir svårt sjuk i influensan så ångrar jag att jag inte tog sprutan, blir han sjuk i en annan sjukdom som följd av sprutan då ångrar jag att jag tog sprutan. Hur jag än gör blir det fel, eller hur jag än gör blir det rätt. Det senare vore skönt att säga.

Hej Jennyli
“slåss” för den fria viljan i termer av att vara vakna, inte bara automatiskt göra vad överheter pålägger oss. Den här vakenheten är så viktig.

Men tänk om Internet försvinner, eller regleras?
Varför information är så tillgänglig är bara därför att datatekniken har sprungit ifrån folk som helst skulle vilja ha kontroll över det. Internet är för omfattande och stort för att kunna ägas av någon. Ännu. Det jobbas febrilt på det här.

Då bli Internet också ett “officiellt”, censurerat media. Då vet ingen någonting, men andra skulle pusta ut och säga “vad skönt, man behöver inte bry sig!”.

Då är den fria viljan borta, och vi tycker bara det är skönt. Det här vore drömmen för de eliter som styr.

När det gäller ta-eller-inte-ta-sprutan måste var och en själv ta ställning, och söka information själv.
Det finns sajter. http://www.vaken.se är en. Där finner man flera länkar.

Grejer är ju att även de som är emot vaccination måste man läsa kritiskt. Vad är deras syfte? De som hävdar att det är bättre att ta vitamintillskott osv. Då kanske man går och köper massa extra vitaminer och då kommer affärerna i gång i den ändan. Det kanske blir så att man i sin desperation efter att inte få influensan överdoserar vitaminer i stället och det är inte heller bra. Så vad man än läser måste man läsa mellan raderna.
På tal om det här med kontroll av internet osv så finns det ju en reklam eller snarare propaganda just nu på radion som syftar till just detta. Det tror jag i alla fall. Man får höra ett barn eller en ungdom som säger något väldigt taskigt om ett annat barn, sen får man höra en vuxen som säger, tänk om vi kunde höra vad barn säger till varandra! En slags kampanj mot sms och internetmobbning. Det känns som om man vill börja lära vårt medvetande hur vi måste tänka och när förändringen kommer sker det helt naturligt.

Hej Perra och Jennyli!

Kolla denna länk http://www.vaccinationsfaran.se/

Det enda av pandemiska mått är masspridning av skräck! Vi pratar masspsykos.

Jag låter gärna svininfluensan, om den överhuvudtaget existerar, att ge mig två dagars förkylning, eller nåt…

Då är det bättre att köpa en riktigt bra skiva, eller bok, eller film och bombarderas av kärlek!

Snart klar med plattan!

Återkommer

Fredde

Tack Fredrik! Det här var intressant!

Från en mycket annorlunda källa kommer detta:

Archangel Michael, bind the power elite
who are using their positions to enslave
people by a complete disrespect for the
sanctity of human life. I especially call for
the binding of those who are seeking to
prevent souls from coming into
embodiment through population control,
abortion, abject poverty, unjust laws, and
a deliberate use of disease and
starvation. Expose and consume all
misuse of power and corruption in the
institutions charged with defending
human life.

(Ur Archangel Michael’s Rosary, av Kim Michaels)

Det här skrevs för många år sedan. Det finns folk världen över som läser dessa ramsor högt varje dag. Är det effekten vi ser nu?

Nu har den första kollegan på jobbet fått svininfluensan. Hon var sjuksriven i två veckor men det höll i sig i tre veckor. Hon sa att influensan bara smittar när man har feber, alltså smittas man inte under inkubationstiden vilket låter betryggande.
Jennyli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *