Categories
Uncategorized

Tidsandan ur ett perspektiv

G20-mötet i London väckte våldsamma demonstrationer. Banker utsattes för vandalism och fönsterkrossning. På plakaten stod saker som t ex ABOLISH MONEY! och  BANKS ARE EVIL! Aktuellt i sammanhanget var Royal Bank Of Scotland, som stod på ruinens brant men räddades av regeringen, varvid dess avgående chef inkasserar en årlig pension på £703000, alltmedan arbetslösheten slår alla rekord och bara stiger.

Demonstranterna kommer till stor del från den snabbt växande rörelse som går under namnet The Zeitgeist Movement (Zeitgeist betyder tidsanda). Har man sett de två filmer som de gjort är det lätt att förstå vreden mot bankerna. Jag tycker det här är bra. Folk måste bli mera uppmärksamma på den hänsynslösa girighet, och den rovdrift som härskar.

Men därmed inte sagt att jag ansluter mig till Zeitgeiströrelsen.
Det kan vara läge att reda ut lite om denna nya våg av missnöje, och de häpnadsväckande filmer som skapades av Peter Joseph.

Inte bara han förresten. Rörelsens ideella bakgrund kommer sannolikt från den ofattbart pigge 93-åringen Jacque Fresco. Ett teknolog-freak med minst sagt spektakulära visioner, och sedan 70-talet skapare av sitt livsverk The Venus Project, i Venus, Florida.
Det här är fascinerande saker, som jag dock inte ämnar gå igenom i detalj i detta inlägg, se gärna de sajter som finns om detta imponerande projekt. Senare halvan av Zeitgeist Addendum (länk finns här till höger), handlar också mycket om Fresco och hans vision.

Själv såg jag Zeitgeistfilmerna i mellandagarna och det var verkligen något som skakade om mitt liv. Ett tag genomgick jag faktiskt en regelrätt kris, särskilt som mycket av det som sas i filmerna med grafisk tydlighet faktiskt händer, och backas upp av rön från Internet och YouTube. Man kan verkligen må dåligt av de här filmerna om man inte är beredd, eller om man – som jag – förutsatt sig att vara öppen för precis allting…
Men låt oss gå igenom några av de punkter filmerna tar upp:
Jag kommer här att skriva om en del oroande saker. Be warned. Det är ditt val att läsa vidare.

9/11
Det som skedde i New York den 11 september 2001 var ett insider-job, iscensatt av den dolda delen av Federal Government. Syftet var att injaga skräck i befolkningen för att kunna införa drastiska säkerhetsåtgärder. På sikt i syfte att få total kontroll över den enskilde medborgaren. Peter Joseph säger emellertid nu att han frångått dessa teorier. Det går även att motbevisa dem, även om teorierna är ytterligt raffinerade.

ID-Chip
Eftersom han frångått ovannämnda kanske han även måste frångå teorierna om det kommande ID-chipet? Dvs ett datachip med all information om dig. Chipet är din enda identitetshandling, och alla dina bankkonton och känsliga uppgifter finns här, fullt kontrollerbart för makthavare. Bråkar du stängs chipet av, och sänder ut en signal så att säkerhetspolisen lätt kan spåra dig. Detta chip opereras in i kroppen.
Denna åtgärd kommer att rättfärdigas av ”terrorisattacker”, som alla är arrangerade. 9/11 var startskottet. Vi medborgare kommer enligt Joseph att drivas till en punkt där vi rentav kräver att den genomförs. Men som sagt, han har återtagit det han sa om 9/11. Då kanske hela 1984-scenariot är en överdrift? Vem vet? Låt oss hoppas det.

Ekonomin är ett maktmedel
Det här är den bästa delen av filmerna. Det han säger här är sådant som många medvetna människor anat ända sedan Flower Power: Det ekonomiska systemet är korrupt. Bankerna är privatägda, och har därmed inget ansvar. De ser till sina intressen! Då pengar är makt betyder det dock att de har den yttersta makten. De kan helt enkelt köpa vad som helst och vem som helst. Det är ingen regering som styr USA, utan ett privat företag – Federal Reserve Bank. Det är därför det är på det här viset överallt, att det är bara business som styr i slutändan. Varför? Därför att toppen av pyramiden är sådan.
Den ALLRA yttersta makten i USA, och världen, har inget ansvar. Det här är mycket oroväckande.
Det är den andra filmen, ”Addendum”, som handlar om ekonomin. Det är mycket lärorikt att ta del av historien om hur det blev så här. Hur pengar gick från att vara ett sansat betalmedel, som motsvarades av faktiska värden, till att bli värde i sig (sk fiat money). Pengar blir därigenom ett maktmedel.
Det blev så här därför att krigen kostade så mycket mer än de pengar folket hade satt in i banken. Banken tryckte då upp de pengar som behövdes för att finansiera krigen. Samtidigt minskade värdet på folkets arbete, och varorna. Inflation är en dold skatt! Den ekonomiska krisen är insikten att pengarna inte har något faktiskt värde. Eller att värdet är mycket mindre än man trodde. Då utbryter panik.
De stimulanspaket som diskuteras idag är inget annat än nya pengar som genereras och pumpas in i systemet. Folket betalar genom att jobba hårdare och hårdare för mindre lön. Toppen smörjer kråset.

Nordamerikanska Unionen, Amero
Ett sammangående mellan USA, Canada och Mexico diskuteras. Det blir en union liknade EU. Dollarn kommer att bytas ut mot Amero. En ny valuta. Det här diskuteras inte bara av Zeitgeist, utan det har varit på tapeten länge, åtminstone sedan 2006. Men vanligt folk får inte veta något. Media håller tyst.
Dollarn kommer i scenariot att gå under som valuta. Stimulanspaket på stimulanspaket driver inflationen till orimliga nivåer, tills det spricker. Amerikaner som försöker växla in sina dollar till Amero kommer att få knappt nånting alls. De får sin ekonomi raderad. Det blir upplopp. Det blir ett nytt Weimarrepubliken.

Då kommer kanske de ca 600 koncentrationsläger som finns runt hela USA väl till pass. De har byggts som en säkerhetsåtgärd i händelse av ”civil unrest”. Dessa sk FEMA camps har en enorm kapacitet. Zeitgeist säger inget om dessa läger, utan det finns på nätet och YouTube. Jag orkar inte skriva mer om det här, utan den som vill/vågar får söka information själv på dessa nyckelord. Den som till äventyrs vet något om dessa läger, och om FEMA (utöver det som är officiellt) får gärna kommentera här.

Personligen tror jag att en dumpad dollar kommer att dra med sig så otroligt mycket att det betyder slutet på hela världsekonomin. Det kommer inte att gå.
Söker man på nätet och studerar denna info slås man av att det verkar planerat, känt sedan mycket länge. Vi ska dock ha klart för oss att Internet är en smältdegel för allt möjligt, liksom USA! Det finns mera disinformation än sann information.
Men det här är måhända ett exempel på vad de privata bankerna (läs Federal Reserve), i egenskap av den yttersta makten, skulle kunna göra? De kan skaffa sig egna väpnade styrkor som opererar globalt. De kan starta egna organisationer som åtnjuter total insynsfrihet från media och vanligt folk. Internet har de ännu inte riktigt kontroll över. Men vänta bara! Det finns krafter som verkar åt det hållet!

Jesus existerade aldrig. Gud? En bluff?
Som om det inte skulle räcka med allt detta, tar Zeitgeist såväl Gud som Jesus ifrån oss. Tror man inte på någon av dessa tror man kanske på mänskligheten? Men i det här skräckscenariot är mänskligheten till synes bortom allt hopp, vi är reducerade till hjälplösa schackpjäser i ett inferno i klass med vad Orwell eller Kafka kunde dikta upp i sina svartaste stunder.

14731

Det är nu Jacque Fresco träder in på arenan, med sin vision om en global, resursbaserad ekonomi utan någon form av Gud. Fresco är tveklöst ett geni, och det är svårt att inte gilla honom. Men han är också en rabiat ateist, med vänner som Richard Dawkins (The God Delusion) i sin skara av fans.
Maskiner, teknologi, vetenskaplig metod, menar Fresco, löser människans alla problem. Människor får en massa tid över med sig själva och sina familjer.
The problems of humankind are not political. They’re technical”, säger han.

Det ska nämnas att det finns positiva inslag i Zeitgeist om andlighet. J.Krishnamurti och en del andra andliga ledare citeras här och där. Å andra sidan säger man att “det går att fixa utan religion”, och att religionen borde närma sig filosofin (och nu finns det en hoper olika sorts filosofier). På deras forum finns det så fullt av aggressiva åsikter (vad jag har sett) mot varje form av andlighet, Gud och religion, att man kan befara att allt detta kantrar över till att bli en teknokratisk materialism. Det är så känsligt att yttra sig om religion att den MINSTA kritik mot densamma omedelbart tolkas av många som total förnekelse av Gud och allt som har med Gud att göra.

Hur blir ett samhälle utan Gud? Märker vi någon skillnad?
Det beror på. Den Gud vi klarar oss utan vore den yttre stränge, straffande och hämndlystne Gud som skildras i Moseböckerna. Den Gud vi inte klarar oss utan är vår inre Gud, som kan fria oss från all rädsla. Ett samhälle som förnekar det senare tvingar in oss i ett materialistiskt synsätt. Inget som inte kan definieras i termer av fysisk massa existerar.

Jag har tidigare skrivit om hur religionen har infiltrerats av en maktelit, vilken har ställt sig mellan Gud och människan i syfte att utöva makt. Denna religion fungerar inte. Jag är också emot denna religion, som hänvisar till en yttre Gud.
Men till skillnad från Dawkins och Fresco säger jag inte att Gud inte existerar! Jag ser i stället till det Jesus säger (nu kommer det igen): Gud är inom oss.
Var skulle han annars vara? Snett upp, till höger? Det finns ingen yttre Gud, i det materiella universum! Så tillvida har Dawkins och Fresco rätt. Och man kan faktiskt säga att dessa ateister har kommit ett steg närmare Gud, än en bokstavstroende, dogmatisk  kristen. De ser att det finns ingen yttre Gud.

Men nu uppstår ett slags vacuum. Allt vi ”vet” om Gud är typiskt vår religionsuppfattning. Om du inte i detta läge är en sann sökare kommer du att (som Dawkins och Fresco) konstatera att det finns ingen Gud överhuvudtaget. Det dualistiska medvetandet – som ser till yttre skeenden – kan inte se någon annan möjlighet. Vi får alltså en värld där det dualistiska medvetandet och det mänskliga egot förhärskar. Och egot vill ha säkerhet, och makt. Det betyder att det kommer alltid att finnas ”bättre och sämre” människor. Darwin får nytt fotfäste. Idéer om den starkes rätt, utslagning av ”svaga”, rasrenhet, kommer att få nytt gehör.

Begrepp som samvete, moral, kommer att blekna bort. Liksom det vi har kvar av vår sanna identitet. Se mitt tidigare inlägg Virtuell Identitet, och anta att vi i denna virtuella värld överger alla våra tankar om att vi kommer nånstans ifrån, att vi har en högre identitet än denna.

Har man ingen uppfattning om sin sanna identitet blir man ett offer för yttre strömningar, och yttre auktoriteter. Och rädsla.
Därför är Zeitgeistfilmerna oerhört grymma mot sina tittare, då de rycker bort Gud samtidigt som de avslöjar en genomkorrupt och nattsvart yttre verklighet.
Vi har ingenstans att ta vägen efter detta, utom…just det! In i Zeitgeiströrelsen!
Det här gör mig misstänksam. Zeitgeiströrelsen växer i en så rasande fart att det kommer att leda till en större global konflikt. Mellan vilka då? De Goda, och de Onda?

Vi måste vara medvetna om att både ”the bad guys”, dvs den ekonomiska makteliten, och Fresco i Zeitgeist vill ha en global ekonomi och ett globalt styre, utan Gud!

Vi är fångade i en konflikt mellan Zeitgeist och de giriga, men båda sidor gynnar makteliten! Precis så här har de alltid jobbat. Vi tror vi står på ”rätt” sida, att vi kämpar för Det Goda, medan vi i själva verket är manipulerade till att spela ondskan i händerna. Toppen smörjer kråset, medan folket hålls upptagna i en konflikt vars bägge sidor leder till samma sak.

manipulation
Ingen beskriver de här mekanismerna bättre än George Orwell i Animal Farm.
Diktatorer, som Hitler och Stalin, begrep att dra nytta av dualismens mekanismer för att manipulera folkmassor dit de ville. Make no mistake, dagens maktelit har drivit den kunskapen till fulländning.

Zeitgeiströrelsen har en ljuv vision om ett fritt, jämlikt samhälle. Att frigöra jordens resurser ”for ALL people”, som Fresco med emfas säger. Det låter jättebra. Men tänk efter vad han egentligen säger. Han har globala ambitioner. Han behöver den globala makteliten, liksom densamma kan dra nytta av Fresco. Och det kommer att gå som det gick med kommunismen. De skulle skapa ett jämlikt, rättvist samhälle, bröd åt alla. Men makteliten tog över och förslavade och kontrollerade folket. Det blev ett ännu värre förtryck än någonsin under tsartiden.

Så länge vi inte ser det verkliga problemet – det dualistiska medvetandet och egot – kommer det bara att vara en förlängd och förvärrad pina. Vi får inte den bästa av världar genom att förändra betingelser. Vi måste förändra oss själva. Att skapa en perfekt värld med fri tillgång till resurser, utan svält, utan kriminalitet, utan slaveri, är inte hela lösningen! Därför att vi är här för att finna vår sanna identitet. Människan är inget djur, som slår sig till ro när de yttre betingelserna är perfekta.

Då tror jag mycket mera på andra starka strömmar i vår tid. Vi går in i andlighetens era. Vi kommer att få kunskap om vår sanna hemvist. Döden kommer att besegras. Då kommer rädslan att försvinna. Vi kommer att förstå att vi är alla en enhet, och inte separerade från varandra. Jag trodde ett tag att Frescos  vision ger oss total tankefrihet och trosfrihet. Men jag får inte klart för mig riktigt var han står. Vad ska han göra med alla världens religiösa? Han tror att alla behov och problem går att bygga bort med teknik. Religion stör honom, därför att han tror att religion är roten till allt ont. Men det är inte så. Det är de maktstrukturer människan skapar överallt i det hon tar sig för – inom religionen, inom politiken, inom näringslivet,  och troligtvis också inom Frescos Utopia – som är det onda.

15 replies on “Tidsandan ur ett perspektiv”

Oj, jag visste inte att Zeitgeiströrelsen växer. Att exremateismen växer visste jag.
Men jag blir inte oroad av det här längre. Jag vet inte varför Perra. Min (som sinnet) kärlek till den absoluta Stillheten här och nu är för stark. Och denna absoluta Stillhet bor djupt innerst inne i hjärtat och genomströmmar allt. Denna absoluta Stillhet är Gud och allt fler människor kommer kunna säga att Gud genomströmmar ALLT utan att känna att dom hädar. Och då, när Gud bor i hjärats Stillhet hos ALLA går det inte längre att skapa den gamla typen av exoteriska religioner. Då krävs inte längre några mellanhänder mellan oss och Gud. För vi ÄR Gud och vi kan säga det om och om igen utan att skämmas. Vi kan säga det och låta kärleken sjunga i oss, Guds Kärlek. Jag kallar Gud för Självet. MEn det spelar inte så stor roll.

Den växer som attan! De hade ett event den 15:e mars som drog en massa folk. Peter J räknar med att fylla Madison Square Garden nästa gång. Jag satte upp mig på deras mailinglista så jag hålls underättad. Man kan få en aning om storleken i rörelsen av att se deras forum:
http://www.thezeitgeistmovement.com/joomla/index.php?Itemid=50
Man kan undra vart detta kommer att ta vägen. Det går inte att säga. Det kan bli jättebra, och det kan gå snett. Mitt inlägg är bara rena spekulationer…
Och jag är ense med dig, jag oroar mig inte längre! Tack för kommentar!

Oj! Det tycks mig som ett symtom på ungefär samma sak som kunde göra DaVinci koden så omåttligt populär. Kanske en besvikelse på kyrkan och en stor ilska som behöver en syndabock – i detta fall elaka, ondsinta katoliker. Men vad jag ser just nu är att bakom detta ligger en längtan efter andlighet. En längtan som frustrerats. Om det ligger något i det, så kommer det gå åt helvete med Zeitgeist-rörelsen. Ingenting som är sprunget ur en känsla av brist och frustration kan bära frukt. Att det på ytan kan tyckas visionärt spelar ingen roll om visionen byggts på en grund av brist-mentalitet, en grund av – saker borde inte vara som dom är. Du vet, Tolle är briljant på att peka ut det här. Det är alltid egots spel när det finns något som säger att världen borde vara på ett annat sätt än den är.
Men jag kan också ha fel. Hoppas det! 🙂 Vilka domedagsprofeter är vi egentligen, vi hoppas att vi har fel:)

Det är häftigt att ha fel 😀
Det finns oerhört bisarra åsikter i omlopp på forumet. En insändare gav uttryck för att det finns en högre dimension, som ligger över den fysiska. En “religiös” ståndpunkt, kanske. Eller andlig? Skit samma!
Han blev påhoppad för det här, därför att, menade vederbörande, att om man tyr sig till den “högre dimensionen”, då nedvärderar man den fysiska verkligheten. Det är DÄRFÖR, menade han, som världen ser ut som den gör. Allt elände i världen är de religiösas fel, för att de försummar vår fysiska verklighet!

Det är så urkorkat att nackhåren reser sig.

Dawkins lär ha uttryckt åsikter om militanta åtgärder mot religiösa. Jacque Fresco säger på forumet att han respekterar alla religiösa åsikter – bara man inte talar om dem och därmed försöker sprida dem. Vad kan det här leda till?
Jag fattade inte riktigt vad Kim Michaels menar med detta påstådda “war between materialistic science and religion”. Men nu börjar jag förstå. Kim är också en profet…

Rabiat ateism i tillväxt?

Ta’t lugnt, det går över… det är bara kulmen på en utveckling från, säg 1700-talet och framåt.

Zweifle nicht! som Goethe sa. Tvivelsjukan är den värsta fienden.

Som sagt, det är för tidigt att säga något, men låt oss hoppas att du har rätt, Svensson. Skulle det inte vara så, så låt oss hoppas att den eventuella konflikten löses på ett lika fridfullt sätt som i din bok, Antropolis (nu fick du lite extrareklam också 🙂 ). Tack för kommentar. Världen behöver flera coola attityder som din…

Jag har varit och nosat där i det du kallar rabiat ateism. Men jag kan inte engagera mig längre. I Vedantas tidlösa världsbild är den materiella verkligheten den “sista” och “lägsta” formen av Maya (illusion). Det funkar ihop med Vichara. Och Vichara är det som känns sannast för mig. Så enkelt är det. Jag känner att min motivation för att engagera mig i dom här frågorna börjar avta. Det är ovant. Mycket ovant men inget jag kan hjälpa.
Däremot följer jag gärna utvecklingen på avstånd. Det finns ingen anledning för mig att undvika frågorna heller. Jag hittar som sagt bara inte motivationen att gå in i dom.

Min avsikt är också att följa utvecklingen på avstånd, även om jag kanske förefaller jätteengagerad i det här. Jag tror man ska vara medveten om vad som sker i omvärlden, annars blir det ju “ignorance is bliss”.

Det du säger om människans ofelbara förmåga att bygga maktkonstruktioner inom allting hon tar sig för – klockrent.

Intressanta tankegångar! Jag tänker på en orange bok i det förflutna som spådde en framtid fylld av strejker, naturkatastrofer, svält och en exempellös förföljelse av religiösa. Hoppas att det inte går därhän. Själv är jag nog nåt av en obotlig optimist – det kommer att gå vägen på den här planeten också! Därmed inte sagt att jag har lust att återfödas en gång till på Tellus. Nej, nästa gång får det bli på nåt fridfullt ställe i Andromedagalaxen där man kan sitta lugnt och stilla och lukta på blommorna.

Tänkte på det här med dualism och jämförande. Vi var som jägare och samlare tvungen att utveckla jämförandet för att klara oss bättre “nästa gång” där ute i snårskogen den vilda hotfulla. Det är kanske inte så konstigt att dualismen sitter så hårt fast i våra medvetanden? Alltid måste det finnas ett här och ett där, ett sämre och ett bättre, något ljust och något mörkt.

Snart blire lasagne! Tjing!

/Rolle

Hej Rolle
Orange bok? Jag tänker på den här David Wilkerson, Korsetten och Stiletten eller vad den hette. Den stod det mycke sånt där gojs i. Naturligtvis slår allt in.

Jag håller med dig. Det får bli nån lugn planet i Andromeda. Som dromedar. 😀

Kanske är det som du säger med jägar/samlartiden. Vi har kvar detta idag, det visar att evolutionen inte befattar sig med medvetandet, vilket många tror.
Men det är ju en korkad överlevanadsmekanism! Skulle vi inte kunna klara av de problemen otroligt mycket bättre utan egot? Man kan säga att det kom från ap-tiden, men jag börjar överge tron på att vi var apor en gång. Aper och andra djur är egoistiska därför att människorna är det. Långsökt, men troligen sant…

Jag håller med dig Perra – jag tycker också man skall följa utvecklingen. Men jag tror på att se på den som en film eller en dröm. Det är kunskap. Man läser tidningen som en roman.
Jaja, det finns riktiga människor där ute som råkar illa ut på riktigt och mår dåligt på riktigt – hör jag en röst säga – i min hjärna.
Wake up Björn, säger en annan röst.
Och se Stillheten/Närvaron i allt och alla är kunskap som leder till att man blir en fredliga människa. Det finns absolut ingen motsättning mellan att se den andres lidande som fiktivt och att hjälpa den. Hjälper är vad kärleken gör. Så är det. Hjälp har inget med drömmen att göra. Hjälp kommer spontant ur Närvaron. Varje dag. I stort och smått. Människor som brinner för att rädda världen ser ofta förbi det dom och andra redan gör varje dag. Små fredshandlingar. Sträcker fram handen. Ett leende. Ett vänligt ord.
Några tankar från en Björn som känner sig fridfull idag.

Apropå människor som brinner för att rädda världen… jag fann följande på Zeitgeistforumet. Det här lär stå på en gravsten i Westminster Abbey:

“When I was young and free, and my imagination had no limits, I dreamed of changing the world. As I grew older and wiser, I discovered the world would not change, so I shortened my sights somewhat and decided to change only my country. But it too seemed immovable.

As I grew into my twilight years, in one last desperate attempt, I settled for changing only family, those closest to me. But alas they would have none of it.

And now, as I lay on my death bed, I suddenly realize: If I had only changed myself first, then by example I would have changed my family.

From their inspiration and encouragement, I would have then been able to better my country, and, who knows, I may even have changed the world.”

Vad bra Perra!
Det har oroat mig något halvår, ungefär den tidsrymd jag varit medveten om fenomenet, nu att det är så många som dyker huvudstupa in i en världsbild a’ la Zeitgeist.

Jag hör folk prata om “resursbaserad ekonomi”, men när jag frågar dem vad det är och hur det ska gå till har de inga svar…

Du pekar också på en viktig sak, att i ZG-filmerna slår man sönder båda världarna för betraktaren, den nuvarande mänskliga och Guds möjliga rike; oavsett om vi har guds rike inom eller utom oss så är det enligt ZG inte lönt att leta på någondera platserna…

Vad gäller det Utopia som målas upp av Fresco så tycker jag det är förfärligt. Allt ska vara automatiserat. Människan ska inte göra någonting. Eller?

Kanske är det hans bild av ett paradis, men vad han glömmer i det paradisbygget är ju att han själv anstränger sig väldigt många timmar per dygn för att bygga modeller av det, att visualisera det, att skapa en bit av det för att visa…

Jag skulle vilja tala om en så enkel sak som sinnlig andlighet.
Jag upplever det när jag såga ved.
jag står där och sliter med veden. Det låter dessutom mycket och förfärligt eftersom jag kör med en vedprocessormaskin. Rätt som det är går den varma sågen igenom rutten sälj.
Helt oförhappandes drabbas jag av det jag vill kalla “Sinnlig andlighet”.
Den ruttna säljen, visar det sig, doftar grymt angenämnt när en varm sågkedja eller klinga arbetar sig igenom materialet.
Jag tvingas stänga av maskinen, ta av mig hörselkåporna. Och då hör jag plötsligt också fåglar, gräset som susar.

… Det finns tydligen olika tekniker att hamna i meditativa tillstånd. Det här ovan beskrivna drabbar mig ibland. De sinnliga retningar som kommer till mig, varm doftande rutten sälj, fåglar, gräsets rörelser, får mig rätt som det är att “VARA”.

Jag tycker också om drömmar, en del drömmar kan man förverkliga.
Jag har länge drömt och i tankarna resonerat hur vi ska bygga ut vårt hus så att barnen får bättre plats.
I mitt utopia, som jag redan är i, har jag faktiskt makt att själv bygga ut huset, med min egen kropp, och min kropp och mina sinnen får under den färden uppleva massor av oförväntade sinnessensationer, stickor i fingrarna, nya dofter, ont i knäna av att spika fast golv, vad det nu kan vara.

Det intressanta är att mina sinnen gör mig uppmärksam på att det finns en värld utanför mig och min kropp, men rätt som det är kan också sinnena skicka mig rätt in i “DET” eller i VARAT där jag glömmer allt och bara är.

ibland kan “drömmar” eller tankar också skicka iväg mig och jag går på något sätt och är bortom mina egna tankar…

Dessa mina upplevelser bevisar egentligen ingenting, eller de “bevisar” att jag vill ordna mitt liv på alldeles mitt eget sätt så att just jag får någorlunda ro att njuta som den varelse jag är mitt emellan två olika världar, den fysiska världen omkring mig som sinnena hjälper mig att uppfatta och den andliga världen inom mig som i korta stunder gör mig varse att det finns ett sorts “vara”. Men som sagt även sinnena fungerar som ett sorts membran som kan hjälpa mig att skönja en vag kontur av båda världarna.
(Det blev nog lite influrat även av ditt nästa inlägg “Mentala Boxar”, detta mitt trevande efter något substantiellt att skriva här: )

Tack för fin kommentar Anders!
Nu har kanske de flesta sett dessa filmer. Men det är fortfarande så laddat att man inte talar om det ens över ett par öl på krogen. Nämner man det, nickar folk bara och säger att de har sett, att de vet. Sedan vill man inte prata mer om det.

Men jag tror det är viktigt att göra det. Om inte annat så kan man komma underfund om att det inte ÄR så definitivt som det utmålas. Det har tagits tillbaka en hel del. Det pratas om den första filmen ska klippas ner betydligt., att det är film 2, Addenum som är den riktiga filmen.

Men det finns en läskigt förenklat synsätt här som är obehagligt. Många sväljer med hull och hår en plötsligt uppdykande gammal gubbes visioner om ALLT. En ingenjör dikterar Människans alla livsvillkor!
Jag tror inte jag vill leva i ett materialistiskt samhälle där Gud är avskaffad och där evolutionens lagar får råda fullt ut. Den här rörelsen kan ta vägen vart som helst, och det kan t o m bli ett redskap för den maktelit som den är en protest mot. Somliga ser också en autostrada för kommunism öppna sig här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *